Beltéri falfestés, lépésről lépésre!

?>

Beltéri falfestés, lépésről lépésre!

Amennyiben saját kezedbe veszed lakásod kifestését, akkor nagy segítségedre lesz ez a rövid, de alapos leírás!

  1. LÉPÉS: Tisztítsd meg a felületet! Mosószeres vízzel mossuk le alaposan a falat. A falfelület a festés előtt legyen tiszta, száraz és tapadásmentes.
  2. LÉPÉS: Javítsd ki a falhibákat! A falhibákat UniKitt Mestertapasszal is elrejthetjük. A nagyobb rossz minőségű felületi hibákat pedig gletteljük le Pro Gold tükörglettel, majd csiszoljuk simára. Ügyeljünk a szintkülönbségre.
  3. LÉPÉS: Csiszolás. Sok porral jár, de a falak egyenletlensége miatt nélkülözhetetlen. A lecsiszolt falat kefével portalanítsuk, lehullott port porszívozzuk fel.
  4. LÉPÉS: Készítsd elő a falat a festéshez!Használjunk Héra Falfix diszperziós mélyalapozót, mely megakadályozza a felület nedvszívó képességét. Ezt korong ecsettel vagy hengerrel vigyük fel egy rétegben a falfelületre, és hagyjuk két órán át száradni. Ahhoz, hogy a kívánt eredmény elérjük, fontos az 5:1 vagy 3:1-es hígitás. 

  5. LÉPÉS: Fesd le a falat az egyénsiégedhez illő színekkel! Az előkészített flare máris felvihetjük a festéket 1-2 rétegben. A rétegek között is meg kell várni a ket óra száradási időt.