Egyperces Tippek Lakásfestéshez

?>
Mennyezetfestésre készülsz?

EGYPERCES TIPP: Mindig a beérkező fény, a nyílászárók irányából kezdjük meg a munkát. A legjobb nappali fénynél festeni, hogy ne maradjanak ki apró részek.

Alacsony belmagasság?

EGYPERCES TIPP: Ha alacsony a lakásod belmagassága, ne fesd teljesen egyszínűre az adott helyiséget, helyette hagyd fehéren a mennyezetet, így optikailag magasabbnak tűnik tőle a szoba.

Párásabb helyiségek festését tervezed?

EGYPERCES TIPP: Ha szeretnéd elkerülni a penészgombák kialakulását? Használj HÉRA Prémium penészgátló adalékot és előzd meg a bajt! Beltéri diszperziós festékbe adagolva védelmet nyújt a penész és gomba ellen.

Tartós festést szeretnél?

EGYPERCES TIPP: Ha azt szeretnéd, hogy a festés igazán tartós legyen, fontos, hogy megfelelően előkészítsd az adott felületet. A hibákat a falon tüntessük el, gletteljünk, csiszoljunk és portalanítsunk..

Mi az a diszperziós festék? Mire jó?

EGYPERCES TIPP: A „diszperzió” szó szétszóródást, terülést jelent. A hagyományos diszperziós falfestékek kedvező fedési tulajdonságuk és ellenálló képességük miatt terjedtek el. Előnyös tulajdonságaik: könnyű felhordhatóság, kiváló fedőképesség, időjárásállóság, színezhetőség, moshatóság és súrolhatóság. A diszperziós beltéri falfesték számos változatban kapható a piacon: például matt és selyemfényű, mosható, sőt, még illatosított típus is beszerezhető.

Mit lehet kihozni a maradék beltéri falfestékből?

EGYPERCES TIPP: A megmaradt festék tökéletes megoldás arra, hogy tapéta és matrica helyett falainknak egyedi megjelenést adjunk. Hogyan? Festhetünk különböző mintákat, geometriai alakzatokat, motívumokat és nem is kell hozzá más, mint egy kis kézügyesség és kreativitás.

Ha mélyalapozó használata mellett döntök, elég csak egy kisebb szakaszt kezelni?

EGYPERCES TIPP: Nem elég csak egy kisebb szakaszt alapozni, hiszen ilyenkor csak rontunk az alaphelyzeten, a félmunkával még inkább foltos lesz a végeredmény. Mindenképp számoljunk azzal, hogy a teljes falrészt kezelnünk kell majd vele.

Mit jelent a falak festés előtti szakszerű és gondos előkészítése?

EGYPERCES TIPP: Három egyszerű lépés a tökéletes végeredményért: (1) Az adott fal megtisztítása az előző festékrétegtől és pergő vakolattól. Ezt könnyedén kivitelezhetjük mosószeres víz segítségével és a durva hibák glettelésével. (2) A mennyezetet glettelése, ehhez érdemes nagy kötőszilárdságú anyagot használni a hajszálrepedések eltüntetése érdekében. (3) A harmadik lépésben következik az alapozás és a festés.