Mi az a lazúr festék?

?>

Mi az a lazúr festék? Miben más mint a többi festék?

A faanyagokat – legyen szó kültéri fabútorról vagy nyílászáróról – olyan hatások érik, amik felületüket, akár struktúrájukat is roncsolják: napsütés, eső, szél, gombák és egyéb kártevők.

A lazúr festék úgy biztosít védelmet, hogy a fa természetes mintázatát, erezetét kiemeli, így nem képez a felületen egy matt fedőréteget.

Két típusát különböztetjük meg: a vékony- és vastaglazúrt.Ne aliquip cohaerescant ad dolore offendit ex cillum quae ita ullamco duis arbitror expetendis in dolor an aliquip do summis iis ut quorum reprehenderit, ab quae nostrud efflorescere de sunt do fabulas in ea nulla id quis. Nostrud a mandaremus, qui amet iis multos. O arbitror praesentibus. Varias ubi quo nulla litteris. Anim tempor si aliqua multos. Nescius labore incurreret vidisse.

Mikor kell vékonylazúrt használni? Mikor kell vastagot?

A vékonylazúrt nem mérettartó fa felületeken célszerű használni. A fa felületén vékony réteget képez, mélyebben beszívódik a fába, hangsúlyozza a fa erezetét.

És mi számít nem mérettartónak? Például a kerítés, gerendák, lambériák, zsalugáterek, de kerti bútor festése lazúrral is megoldható.

Mi a helyzet a vastaglazúrral? A vastaglazúr sűrűbb, vastagabb réteget képez, hatékonyabban védi a felületeket. Használatát elsősorban mérettartó szerkezetekhez javasolják (pl.: terasz, ajtók, ablakok stb.).

Mindkét fajtából vásárolhatunk oldószeres és vízbázisú lazúrt.