Milyen a jó vakolat?

?>

Festés vagy vakolás?

Az idő múlása és az időjárás hatására eljöhet az idő, amikor házunk homlokzata felújításra szorul. Ekkor felmerülhet a kérdés, hogy a kültéri festés vagy vakolás mellett tesszük le a voksunkat?

A kültéri homlokzat festése költséghatékonyabb és egyszerűbb megoldást kínál, ugyanakkor nem segíti a hőszigetelést. Amennyiben a festés mellett döntesz fordítsd megfelelő figyelmet a felület előkészítésére és a tisztításra a munka kezdete előtt, illetve ellenőrizd a fal nedvszívóképességet és szükség esetén használj mélyalapozót!

A mai, modern hőszigetelő rendszerek esetén végső rétegként vakolat alkalmazása javasolt. Ez komolyabb munkával és költséggel jár, ugyanakkor hosszútávú minőségi befektetést jelent.

De miyen a jó vakolat?

Melyek az elvárások?

A kültéri felhasználás során többfajta fizikai, kémiai és időjárási behatás éri a falazatunkat. Nyáron a napsütés és az ezzel együttjáró magas hőmérséklet, télen viszont a hó, havas eső és a fagy, amivel falazatunknak meg kell birkóznia. Ezektől a behatásoktól kell megóvnunk a falazóelemeket, illetve a homlokzati vakolat és a lábazati vakolat a hőszigetelésünket védi meg ezektől a hatásoktól.

  • Könnyen applikálható
  • Megakadályozza a víz behatolását
  • Tartós felületet biztosít
  • S nem utolsósorban, – hogy a feleséged is elégedett legyen vele, – színkeverőgéppel színezhető!

Tudtad, hogy a Thermotek DRYVIT vékonyvakolat színkeverőgépen több száz színben színezhető? Keresd üzletünkben megújult csomagolásban!